Realisatie circulaire ketens

Geschreven door: Jeroen Dijkstra op 21 juni 2022

2022-06-21 11:42:00

Vandaag voltooit circulaire startup Pottle haar laatste stap in het sluiten van een circulaire keten met Restaurant Wannee. De ambitieuze impactmakers van Pottle hebben gebruikte wijnflessen opgehaald bij Restaurant Wannee en hier drinkglazen van gemaakt. De glazen worden vandaag teruggeleverd en in gebruik genomen in het restaurant.

Voor founders Jeroen, Robin en Remco is het een mijlpaal in het korte bestaan van Pottle. Wat twee jaar geleden begon als een wild idee, is inmiddels werkelijkheid geworden. Een tweede leven geven aan glasafval door nieuwe producten te maken van gebruikte wijn- en drankflessen. De productie vindt plaats in Pottle haar eigen circulaire werkplaats, waar arbeidsplekken worden gecreëerd voor kansrijke mensen die al een tijdje aan de zijlijn staan.

“Het is bizar dat we in Nederland 500 miljoen wijnflessen per jaar consumeren en elke fles na eenmalig gebruik in de glasbak beland”, aldus Jeroen Dijkstra. Samen met zijn vrienden Robin Alkema en Remco Krol kwam op hij op het idee om de eerste circulaire pot in de wereld te maken van gebruikte wijnflessen. Al snel kwam daar het drinkglas bij. De ambitie reikt verder. “We willen de manier waarop we naar afval kijken en ermee omgaan, radicaal veranderen. De samenwerking met Wannee is een mooi voorbeeld van hoe je met elkaar op lokale schaal, impact kunt maken op het gebied van duurzaamheid”.

Met de ingebruikname van 150 geupcyclede glazen hebben Pottle en Wannee samen 22,5 KG CO2 en 22.500 liter water bespaard. Trots zijn ze bij Pottle op deze mijlpaal, maar er al te lang bij stilstaan is er niet bij. “Dit is nog maar het begin”

Ook een steentje bijdragen aan een betere wereld?

Bekijk dan onze collectie en ga verder dan alleen de kachel een graadje lager zetten

Bekijk al onze producten